Parkeren op Texel

U bent op Texel met de auto? Koop dan een Texel e-vignet om zorgeloos te parkeren. Dit digitale parkeerbewijs koopt u online via smartphone, tablet of computer. Texel hanteert vanaf 1 januari 2017 betaald parkeren in alle dorpen en bij de strandslagen. U kunt een Texel e-vignet aanschaffen voor een dag, week of jaar.

Hoe werkt het

Voer uw kenteken in via www.texelevignet.nl, kies de gewenste parkeerduur en betaal. Nu kunt u overal op Texel zorgeloos parkeren. De handhavers scannen op kenteken en zien voor welke periode u een Texel e-vignet heeft aangeschaft.

Het e-vignet is een digitaal parkeerbewijs; u krijgt dus geen sticker, pas of kaart. Het e-vignet is online te koop vanaf 1 december 2016 via www.texelevignet.nl en ook via de parkeerautomaten. Via www.texelevignet.nl kan men met PayPal, creditcard of Ideal betalen.

 

Goedkoper

Een Texel e-vignet is handig en al snel goedkoper! Voor een los kaartje betaalt u bij de parkeerautomaat € 2,50 per uur (muntgeld NIET mogelijk). Een Texel e-vignet kost € 7,50 per dag, € 15,- per week of € 20,- per jaar (geldig van 1 december 2016 tot 1 februari 2018).

Wanneer betaald parkeren

Betaald parkeren geldt in alle dorpen en bij de strandslagen van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Blauwe parkeerschijf

Op een beperkt aantal locaties binnen de dorpskernen is de parkeertijd maximaal 2 uur. Hier gebruikt u de blauwe parkeerschijf om uw aankomsttijd aan te geven (in combinatie met het Texel e-vignet of een geldige parkeerkaart).

Gehandicaptenparkeerkaart

Als u in het bezit bent van een Europese Gehandicaptenparkeerkaart hoeft u geen Texel e-vignet aan te schaffen. Let op: op parkeerplaatsen en in parkeervakken met een beperkte tijdsduur moet u naast uw parkeerkaart ook de blauwe parkeerschijf gebruiken om uw aankomsttijd aan te geven.

Gastvrij en duurzaam

Gemeente Texel streeft ernaar dat de gasten zich gemakkelijk en zorgeloos over Texel kunnen verplaatsen. Daarom investeert Gemeente Texel de parkeeropbrengsten in het verbeteren van het wegennet, goede parkeergelegenhied en meer voorzieningen voor fietsers en andere vormen van duurzaam vervoer.

Wilt u op Texel de auto liever laten staan?

Geen probleem. Op Texel kunt u zich uitstekend verplaatsen met het openbaar vervoer. Dat wordt geregeld met de Texelhopper. Er rijdt een vaste buslijn (lijn 28) tussen de veerhaven en de dorpen Den Burg en De Koog. Met kleine busjes kunt u zich van en naar zo''n 160 haltepalen laten brengen over het hele eiland. U kunt ook kiezen voor een dag- of gezinskaart. Check www.texelhopper.nl

Meer weten of direct een Texel e-vignet aanschaffen? Ga naar www.texelevignet.nl 

Duurzame alternatieven

Texel is bij uitstek een fietseiland. Er ligt maar liefst 145 kilometer fietspad dat u langs de mooiste plekjes voert. Bij de boot, in nagenoeg alle dorpen en op diverse vakantieparken kunt u (elektrische) fietsen huren. Op steeds meer plekken zijn oplaadpunten voor e-bikes. Er zijn nog veel meer leuke en duurzame alternatieven beschikbaar. VVV Texel helpt u graag verder.

Download de folder van Gemeente Texel   

Powered by: WebBuro WebBuro